Avtal om delningen av föreningen undertecknade

Föreningsstyrelsen, FS har efter samråd med sektionsstyrelserna överenskommit om hur delningen av Tjalve ska ske. Avtalen undertecknades i veckan. Delningsavtalet reglerar hur Tjalvegården, idrottsmateriel och övriga inventarier liksom ekonomiska tillgångarna skall fördelas.

Samarbetsavtalet och ett specifikt avtal om Tjalvegården reglerar det samarbete vi vill ha efter delningen. De innehåller frågor om hur vi hanterar namnet Tjalve och loggan, Tjalvegården Tjalvestugan, Bingoalliansen med mera.

Den nya föreningen Tjalve Friidrott Norrköping tar över friidrottssektionens verksamhet. Tjalve Orienteringsklubb, i dagligt tal Tjalve OK, blir namnet på den förening som återstår sedan friidrottarna lämnat. Den formella delningen av Tjalve sker vid årsskiftet.
Den mest påtaglig förändringen på kort sikt är att Tjalve OK kommer att vara huvudman för Tjalvegården. Friidrottarna är dock välkomna med möjlighet att nyttja gymmet, omklädningsrum med dusch och bastu samt klubbrummet. Sedan farsoten corona bekämpats planeras Tjalvegården igen kunna hållas öppen med stugvärd lika tidigare tisdagar, onsdagar och torsdagar. Utöver dessa öppettider kommer grupper ges tillträde för träning.
Då delningen har överenskommits i bästa samförstånd, ser FS att de båda föreningarna med dessa förändringar ges de bästa möjligheter att utvecklas var för sig men i starkt samarbete.

/Föreningsstyrelsen

Uppdaterad: 10 DEC 2020 20:21 Skribent: Per Fröberg
Tjalvegården:

Tjalvegården är stängd tillsvidare på grund av pandemin.

Tack alla som fikat hos oss i vår vid vår uteservering i samband med tipspromenaden på söndagarna i Tjalvegården. Nu tar vi ledigt till hösten och återkommer med datum efter sommaren, Välkommen åter då. Tjalve OK

Tjalve Friidrott har ny hemsida

Den når ni via länken www.tjalvefriidrott.se

Tjalve IF Norrköping