Hoppa till sidans innehåll

Nyheter maj

28 MAJ 2021 18:05
Äntligen kom beskedet att det kommer öppnas upp för tävlingar och arrangemang. Trots en lång period av restriktioner händer mycket i föreningen även om vissa saker har skjutits fram, Årsmötet t.ex. Läs om det och annat som hänt och planeras för.
  • Skapad: 28 MAJ 2021 18:05

Årsmötet 2021

Nytt datum för årsmötet blir onsdag 2 juni. Det möte som var planerat tidigare ställdes in då Region Östergötland uppmanade till personlig lockdown. Mötet anordnas utomhus på Norrköpings Friidrottsarena där det finns gott om utrymme och möjlighet till sittplatser med avstånd emellan. Mer information och handlingar inför årsmötet finns på hemsidan. För att få rösträtt på årsmötet är det obligatoriskt att föranmäla sitt deltagande. Senast måndag 31 maj behöver föranmälan vara gjord via e-mail till This is a mailto link.

Nybörjarkurs

I april anordnades en nybörjarkurs för barn och ungdomar som ville lära sig mer om orientering. Kursen hölls tre tisdagar med utgångspunkt från Tjalvegården. Där fick man bland annat lära sig om kartans färger, karttecken, att passa kartan, tumgrepp och hur man stämplar med en SI-pinne. Allt genomfördes genom olika övningar och avslutades med nybörjarmästerskap, tipspromenad och fika. Totalt var det 13 barn och ungdomar som genomförde kursen och som nu tar steget vidare i våra olika träningsgrupper.

Intensivkurs för vuxna

Intensivkursen för vuxna som var tänkt att hållas i maj skjuts upp till i höst. Inför det ursprungliga datumet var det osäkert om smittoläget gjorde det möjligt att genomföra kursen. Nytt datum är 10–12 september. Kursen innebär teori varvat med praktiska övningar där erfarna orienterare coachar i mindre grupper. Kursen avslutas med en tävlingslik träning. Det är stort intresse för kursen vilket är väldigt roligt. Dela gärna inbjudan som finns på Facebook så att fler kan upptäcka orienteringssporten (länk till Facebook-event).

Kolmårdsträffen

Vi planerar nu för fullt för Kolmårdsträffen 2021. Länge har det varit osäkert hur arrangemanget ska kunna genomföras. Efter nyheten att deltagartaket kommer att höjas från 1 juni har vi beslutat att jobba för ett fullskaligt arrangemang. Självklart i enlighet med de regler och rekommendationer som gäller och med möjlighet att anpassa oss om smittoläget kräver det. Tanken är nu att vi äntligen ska kunna erbjuda tävling på vår nyritade karta Stora Brevik. Tyvärr har dock angreppen från grannbarkborren gjort att ett antal nya hyggen har tillkommit i tävlingsområdet. Banläggarna försöker anpassa banorna så att påverkan blir minimal och att de tävlande ska få uppleva den fina terrängen på bästa sätt.

Östgötaserien i MTBO

Tjalve arrangerar en deltävling i Östgötaserien för MTBO. Tävlingen var tvungen att skjutas fram pga smittoläget men nytt datum är måndag 7 juni. Sex klasser erbjuds på MTBO-kartan som togs fram över Vrinneviskogen i samband med O-Ringen 2019. Mer information finns på Eventor (länk till tävlingsinformation).

Vårruset 2021

Konceptet för Vårruset var annorlunda i år. En nödvändighet för att över huvud taget kunna anordna loppet på ett smittsäkert sätt. De strax över 600 anmälda deltagarna kunde genomföra loppet vid valfri tidpunkt 3–9 maj. Förslagsvis vid någon av de uppmärkta banorna som fanns i Vrinneviskogen och vid Himmelstalund. Flera digitala inslag erbjöds för att peppa och coacha löparna.

Sommarläger

Den 18–19 juni blir det sommarläger för alla barn och ungdomar vid Tjalvestugan. En helg fylld av bad, bus och lekar. Läs mer i inbjudan här.

Musik i gymmet

Vi har passat på att uppgradera vår musikanläggning i gymmet på Tjalvegården i samband med att den gamla stereon slutat fungera. Nu kan man koppla upp sig via Bluetooth med sin smartphone för att spela musik. Något som många efterlyst då de flesta streamar musik via olika appar.

Passersystem vid Tjalvegården

Nu är ett elektroniskt låssystem med Taggar installerat för entrén till Tjalvegården. I samband med det har en översyn gjorts av alla behörigheter och nycklar till Tjalvegården. Taggar kan kvitteras ut av gruppansvariga för de grupper som nyttjar Tjalvegården. Systemet har varit igång några veckor nu och upplevs som smidigt och enkelt för användarna.

Skribent: Johan Dahm
Epost: Adressen Gömd
Tjalvegården:
 

Tjalvegården är stängd tillsvidare på grund av pandemin.

Tack alla som fikat hos oss i vår vid vår uteservering i samband med tipspromenaden på söndagarna i Tjalvegården. Nu tar vi ledigt till hösten och återkommer med datum efter sommaren, Välkommen åter då. Tjalve OK

Tjalvestugan
Tjalvestugan har varit stängd för uthyrning under pandemin. Den 1 augusti återupptar vi uthyrningen, välkommen med din bokning!

Tjalve Friidrott har ny hemsida

Den når ni via länken www.tjalvefriidrott.se


Bli medlem


Arrangemang Samarbetspartner

 


Postadress:
Tjalve IF Norrköping
Sprängstensgatan 20
60379 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link