Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper


Vi har träningsgrupper från det år man fyller 7 år, upp till veteraner.

Barn och Ungdom

De yngsta ungdomarna, 7-9 år tränar alla sina pass , oftast 1x/vecka vardagstid med sin grupp, med inriktning på allmän och friidrottsspecifik fysisk träning och friidrott baserat på lek och inlärning av rörelser. Träningen är höst-vinter -tidig vår i gympahall eller utomhus i skog/löparspår. Varannan /var tredje helg tränar dessa barn , kanske tillsammans, mer greninriktat och "prova-på" i Stadium Arena eller på utearenan. 

När man är 10-12 år ökar andelen friidrottspass på arena, och man fortsätter med sin fysiska träning.

Engagerade föräldrar som har gått tränarkurser är de som i första hand har ansvar för dessa grupper 7-12 år , och förutom de vardagliga passen kommer dessa barn och ungdomar att erbjudas att anmäla sig till "lovträning" på höstlov, sportlov, påsklov och sommarlov - och då med äldre aktiva i klubben som arvoderad ledare vid de aktiviterna. Då kan ännu mer tid läggas på greninriktad träning. 

(12)-13-14-åringarna kan träna upp mot 3-4 pass/vecka, och vi tränar friidrottens alla grenar. Ledarna har utbildning för åldersgruppens specifika träning, och kan ha ett visst arvode för jobbet med grupperna.  Här har vi ambtionen att erbjuda två "spår", ett mot som är mer inrikttat på att "träna för att tävla", och ett som är mer för "fortsatt träning", och vi vill också erbjuda en mer Löpinriktad grupp för yngre löpare. 

För Barn- och Ungdomsgrupperna kontaktar du f.n vår Sportchef Ellinor Stuhrmann, This is a mailto link, för frågor om verksamheten. 

En ungdomstränarkommitté finns, där Ellinor leder arbetet. 

Alla de olika grupper för Barn och Ungdom som vi har , har egna gruppsidor på Svenskalag. 

 

Äldre ungdom, juniorer, seniorer, motion och löpare

I (14)15-16-årsgruppen påbörjar man träning mer inriktat mot någon grengrupp, men ett par pass i veckan tränar man tillsammans, fysisk träning och löpträning. Även här kan det finnas två spår i träningen, och alla tränar inte alla pass. 

Från JSM-ålder tränar man för att tävla, inriktat mot någon gren, eller så väljer man att träna för fysisk utveckling och "hålla igång" mer på egen hand.

 

För dessa grupper med våra äldre arena- och tävlingsaktiva finns också en Tränarkommitté, och frågor om verksamheten kan man ställa till Krister HultbergThis is a mailto link 

Tjalve har också ansvar för det regionala friidrottsgymnasiet, med Hagagymnasiet som värdskola. 

NIU Haga Friidrott.

 

Vill du träna löpning för långdistans för ren motion eller för att delta i motions- och tävlingslopp har vi en inriktad Långlöpargrupp  som har schemalagda pass 3 x/vecka, hela året. 

Vi har också en grupp för "Unga vuxna" som tränar friidrottsinriktad allmänfys och löpning tillsammans. Här finns info om denna RunNKPG-grupp.

 

 

 

Uppdaterad: 15 NOV 2016 17:52 Skribent: Filip Jounot
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Tjalve IF Norrköping
Sprängstensgatan 20
60379 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0733505696
E-post: This is a mailto link

 Bli medlem

 


 

Friidrottens sponsorer

 

bergfastighet  

 

 

 

 

 

 


 Samarbetspartner